Huwelijksjubileum vieren? Denk aan deze 5 zaken!

Bereiken jij en je partner binnenkort een mijlpaal in jullie huwelijk? Dan willen jullie dit misschien vieren met vrienden en familie. Omdat er nogal wat komt kijken bij het organiseren van zo’n feest, kunnen jullie hier ongetwijfeld nog wel wat hulp bij gebruiken. Daarom lichten we hier 5 zaken uit waar jullie zeker aan moeten denken bij het organiseren van een huwelijksfeest.

1. Zoek een locatie

Als jullie binnenkort 60 jaar getrouwd zijn en dit willen vieren, zijn jullie misschien al aan het brainstormen over het feest. Hier is op zich niets mis mee, maar het is zonde als alles voor niets is. Begin daarom altijd met het zoeken van een locatie. Zodra er een locatie is, kunnen jullie concreet nadenken over de invulling van het huwelijksfeest.

Is er een datum en hebben jullie een locatie gevonden? Wacht dan niet te lang met contact opnemen. Hoe langer jullie wachten, des te groter de kans dat er geen beschikbaarheid meer is op de datum die jullie voor ogen hebben. Schrijf een locatie daarom het liefst direct aan zodra de datum bekend is. Je verkleint zo de kans dat jullie je zoektocht weer opnieuw kunnen beginnen.

2. Maak een gastenlijst

Hebben jullie de locatie vastgelegd voor de gewenste datum? Dan kunnen de voorbereidingen voor het feest beginnen. Om te beginnen is het handig om na te denken over wie jullie uit willen nodigen voor deze feestelijke gelegenheid. Hiervoor stellen jullie een gastenlijst op. Schrijf hier alle namen op die je direct te binnen schieten en leg de lijst vervolgens op een zichtbare plek neer. Je kunt op deze manier snel namen toevoegen als je nog mensen te binnen schieten.

3. Verstuur uitnodigingen

Of je nu 60, 50, 40, 30 of 20 jaar getrouwd bent, je verstuurt altijd uitnodigingen als je dit samen met anderen wilt vieren. De gastenlijst dient hiervoor als basis. Je weet zo precies hoeveel uitnodigingen je nodig hebt. Begin ruim van tevoren met het maken van de uitnodiging en zorg dat alle belangrijke info erop staat. Is de uitnodiging klaar? Verstuur deze dan ruim voor het feest. De kans is dan groot dat de meeste genodigden aanwezig kunnen zijn.

4. Regel catering

Op een huwelijksfeest mogen hapjes en drankjes niet ontbreken. Vind je het lastig om in te schatten hoeveel je nodig hebt en wat je precies moet kopen? Overweeg dan een cateringbedrijf in te huren. Zij hebben ruime ervaring met het organiseren van feesten. Hierdoor kunnen ze – op basis van het aantal personen – vaak goed inschatten wat er allemaal nodig is.

5. Denk na over muziek en ander vermaak

Wil je dat er lekker gedanst wordt op jullie huwelijksfeest? Denk dan na over de muziek. Je kunt een dj huren om plaatjes te draaien, maar misschien vinden jullie het leuk om een band op te laten treden. Verschillen de gasten in leeftijd veel van elkaar? Zorg dan dat er voor iedereen wat te doen is, want het is niet de bedoeling dat mensen zich vervelen op jullie huwelijksfeest.