Wanneer is jouw schoorsteenveger voor het laatst langsgekomen?

Iedereen die een schoorsteen op zijn woning heeft en hier gebruik van maakt, zou deze pijp regelmatig moeten laten nakijken door een schoorsteenveger. Je schoorsteen kan namelijk een groot risico op woningbrand creëren en daarom is het belangrijk om regelmatig een schoorsteenveger langs te laten komen. Je bent echter niet de enige die vergeet om een afspraak in te plannen, dit misschien wat langer uitstelt dan je zou willen of die niet eens aan het onderhoud denkt. Hierdoor neemt de kans op een schoorsteenbrand echter sterk toe. Niet zelden is een schoorsteenbrand de oorzaak van een felle woningbrand die je hele woning in de as kan leggen. Wil jij voorkomen dat jou dit ook overkomt? Dan kun je een speciale verzekering afsluiten waarmee je heel veel ellende kunt voorkomen. Wij laten je zien wat wij bedoelen. 

Welk risico brengt een schoorsteen met zich mee? 

Een schoorsteen wordt gebruikt om de rook van je kachel mee af te voeren. Bovendien zorgt een schoorsteen er ook voor dat je vuur goed blijft branden door voor trek te zorgen. Met het afvoeren van de rook van bijvoorbeeld je open haard, blijft er altijd een laagje gevaarlijke stoffen achter in je schoorsteen. Wanneer je deze laag zeer licht ontvlambare stoffen niet tijdig laat verwijderen, ontstaat er een groot risico. Behalve deze brandbare laag aan de binnenkant van je pijp, vallen er ook blaadjes, veertjes en takjes in je schoorsteen. Al deze dingen bij elkaar, kunnen een groot brandrisico veroorzaken. Het is daarom van het grootste belang dat je regelmatig een schoorsteenveger in de buurt laat langskomen om het broodnodige onderhoud op de juiste manier te laten uitvoeren. 

Je schoorsteen altijd goed onderhouden 

Juist de dingen die je maar eens per jaar hoeft te regelen, zie je vaak over het hoofd. Dat kan in het geval van je schoorsteenonderhoud grote risico’s met zich meebrengen. Hoe langer je je pijp niet veegt, hoe meer brandbare materialen zich in de pijp ophopen. Bij Univé kun je een verzekering afsluiten waarmee jij geen omkijken meer hoeft te hebben naar jouw schoorsteenonderhoud. De schoorsteenveger houdt zelf bij wanneer het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt en neemt vervolgens contact met jou op om een afspraak in te plannen. Zo raak je nooit achter op schema en weet je zeker dat je onderhoud goed, op tijd en betaalbaar wordt uitgevoerd. 

Sluit je verzekering online af

Wanneer je geïnteresseerd bent in deze handige verzekering, dan kun je een keer op de site van Univé kijken. Hier kun je deze verzekering vinden onder de ‘Veilig Wonen’ verzekeringen. Wanneer je eenmaal op de site bent, kun je ook de overige opties een keer doornemen. Je zult zien dat je ook andere vormen van onderhoud aan je woning kunt uitbesteden. Sterker nog; hoe meer verzekeringen je neemt, hoe meer korting je kunt pakken. Zo weet je zeker dat jij geen werk hebt van je onderhoud zonder dat je bang hoeft te zijn dat het niet goed wordt uitgevoerd.